Home OJ Electronics byggede bro mellem studie- og arbejdslivet til Student Collaboration Day i Sønderborg

OJ Electronics byggede bro mellem studie- og arbejdslivet til Student Collaboration Day i Sønderborg

Den 30. april mødtes studerende og virksomheder til Student Collaboration Day på SDU Sønderborg. Her blev døren åbnet for samarbejder under studietiden samt dialog om det første job som nyuddannet. En af de fremmødte virksomheder var lokale OJ Electronics, der ser dagen som en god mulighed for at få de studerende tidligt ind i virksomheden – og herfra fortæller historikken, at de har det med at blive.

Hvis man vil være den bedste, skal man også have fat i de bedste. Det ved de hos OJ Electronics, og derfor deltog den lokale elektronikvirksomhed ved Student Collaboration Day på SDU Sønderborg d. 30. april.

“Det er en god mulighed for at møde de studerende og høre, hvad der rører sig hos dem. Vi vil rigtigt gerne have tidlig kontakt med dem, så de kan komme godt ind i virksomheden. Det kan også være i form af praktik, eller ved at de skriver afgangsprojekter hos os”, siger Marianne Betzer og tilføjer:

Marianne Betzer, HR Director at OJ Electronics A/S

Marianne Betzer, Senior Director HR hos OJ Electronics

“Vi vil rigtigt gerne ansætte dem, der allerede er inde i virksomheden. Derfor sørger vi for en konkurrencedygtig løn og har de sidste par år også løftet vores lønstigninger til de unge, så de ikke fravælger eller forlader os på den parameter. De er vigtige for at sikre vores udvikling.”

Netop OJ Electronics’ store vækstpotentiale blev sidste år anerkendt af BITZER Group, der opkøbte virksomheden, som fortsætter som en selvstændig enhed under BITZER Group.

“Hos OJ Electronics er vi stadig på en vækstrejse, og her får vi brug for nye, dygtige kollegaer”, understreger Marianne Betzer.

Bidrager til uddannelsen af morgendagens gode kollegaer

Det er dog ikke kun til Student Collaboration Day, at OJ Electronics er aktiv. Virksomheden er også til stede på universiteter som SDU og AAU. Her hjælper de bl.a. også med at sætte retningen for flere uddannelser inden for deres felt, så de studerende kommer ud med viden, der er relevant for erhvervslivet.

Den aktive tilgang til universiteterne og deltagelsen ved Student Collaboration Day på SDU Sønderborg er bare ét af de skridt, OJ Electronics tager for at sikre arbejdskraft til fremtiden.

“Vi gør en stor indsats for at få fat i dygtige medarbejdere, og her kan vi se, at LinkedIn får en større og større betydning. Derfor bruger vi det til kampagner målrettet faggrupperne, ligesom vi når ud til virksomhedens netværk den vej igennem”, forklarer Marianne Betzer.

Ud over aktiviteten på LinkedIn har HR-afdelingen en strategisk tilgang til employer branding, så OJ Electronics kan forblive ”top of mind” som arbejdsgiver. Det kommer bl.a. til udtryk gennem små film på hjemmesiden, hvor man kan få indblik i arbejdet hos virksomheden og se, hvordan de kommende kollegaer er.

God trivsel blandt medarbejderne viser sig i mange tocifrede jubilæer

Selvom OJ Electronics arbejder aktivt for at tiltrække gode medarbejdere, glemmer de bestemt ikke den eksisterende personalegruppe. Virksomheden er bl.a. opmærksom på medarbejdertrivsel, som de tager temperaturen på to gange om året.

“Vi har en flad organisation med en høj grad af empowerment og medbestemmelse, hvor alles bidrag er vigtigt. Man kan virkelig mærke, at vi udspringer af en familievirksomhed, for alle kender alle. Det giver et godt socialt sammenhold, ligesom vi også har en meget aktiv personaleforening, der tilbyder en bred vifte af sociale arrangementer”, fortæller Marianne Betzer.

Det gode sammenhold viser sig også ved, at virksomheden ofte kan fejre tocifrede jubilæer for medarbejderne, der med glæde fortsætter i virksomheden år efter år.

“Den bedste rekruttering er slet ikke at skulle rekruttere. Selvfølgelig er det godt med nye idéer, og det får vi også med en medarbejderomsætning på omkring 10 %, hvor industriens gennemsnit ligger på over 20 %”, afslutter Marianne Betzer.