Home Elektronikvirksomhed inviterer lokale skoleelever på besøg

Elektronikvirksomhed inviterer lokale skoleelever på besøg

Den 20. september har alle elever i 8., 9. og 10. klasserne i Sønderborg og omegn mulighed for at stifte bekendtskab med den virkelige voksenverden. De er nemlig inviteret på besøg hos OJ Electronics. Elektronikvirksomheden – med adresse på Stenager i Sønderborg – vil præsentere de unge for medarbejdere med erhvervsuddannelser. Målet er at fremme netop dén type uddannelse.

Det kan være ganske overvældende at blive stillet spørgsmålet ”hvad vil du arbejde med?”, når man går i 8., 9. eller 10. klasse. Ikke desto mindre er det et emne, man i de fleste tilfælde er nødt til at forholde sig til, når man efter endt folkeskole skal vælge sin videre uddannelsesvej.

For at gøre valget nemmere arrangerer UU Vejledning Sønderborg virksomhedsbesøg for elever i 8., 9. og 10. klasse, hvor hensigten er at fremme erhvervsuddannelserne. Eleverne ser eksempler på jobs, der ikke nødvendigvis kræver en gymnasial uddannelse. I år går turen bl.a. til OJ Electronics i Sønderborg:

Vi er glade for at kunne invitere områdets skoleelever indenfor den 20. september. Vi ser det som en af vores fornemmeste opgaver at kunne inspirere ungdommen og slå et slag for erhvervsuddannelserne, fortæller Marianne Betzer, der er HR-direktør hos elektronikvirksomheden. Hun fortsætter:

De unge vil derfor blive mødt af medarbejdere, der har valgt en mere utraditionel uddannelses- og karrierevej og sidenhen er landet her hos os. Vi håber, at mødet med vores kollegaer vil kunne give blod på tanden i forhold til både uddannelses- og karrierevalg.

<img

Marianne Betzer, HR Director, OJ Electronics A/S

Fra erhvervsuddannelse til OJ

To af de medarbejdere, som skoleeleverne får mulighed for at møde, er Jonas La Cour Westergaard og Jimmy Elkjer. De har begge gået på EUC Syd i henholdsvis Aabenraa og Sønderborg, og er gode eksempler på, hvordan en erhvervsuddannelse kan føre til job i OJ.

For Jonas La Cour Westergaard, der arbejder med lager og logistik, lå valget om en erhvervsuddannelse ikke lige til højrebenet. I hans familie har størstedelen valgt den traditionelle vej med mellemlange videregående uddannelser, men det var ikke den vej, Jonas ønskede at gå:

Det er en kliché, men du skal altid følge dit hjerte. Ikke nødvendigvis gøre, hvad venner, familie og samfundet opfordrer til. At gå den gymnasiale vej eller universitetsvejen er ikke altid den rette løsning, udtaler han.

Jimmy Elkjer er Cloud Software Developer i OJ og uddannet datatekniker med speciale i programmering. Idéen til netop dét uddannelsesvalg kom fra hans studievejleder i 7. klasse:

Jeg er ikke den mest boglige type, og jeg kan rigtig godt lide at gøre tingene ud fra learning by doing-metoden. Derudover har jeg en stor interesse for data og teknologi, så i kombination med det virkede idéen fra min studievejleder ganske god. At gå gymnasievejen var ikke løsningen for mig, fortæller Jimmy.

Jimmi Elkjer, Software developer at OJ Electronics

Jimmi Elkjer, Software udvikler, OJ Electronics A/S

Begge medarbejdere ser frem til at byde skoleeleverne velkomne:

Det er en rigtig god idé, at man allerede i en tidlig alder kommer ud og ser virkelighedens verden. Vi håber, at vi ved at fortælle vores historier, kan være med til at tale erhvervsuddannelserne op, afslutter de.