Home OJ Electronics går tilbage på bundlinjen: ”Vi har prioriteret vores kunder”

OJ Electronics går tilbage på bundlinjen: ”Vi har prioriteret vores kunder”

Sønderborggeniske OJ Electronics har netop præsenteret resultatet af regnskabsåret, hvori det fremgår, at elektronikvirksomhedens omsætning er vækstet med 11 procent sammenlignet med sidste år. Bundlinjen på 45 mio. kroner markerer en tilbagegang, hvilket ifølge CEO Erik Damsgaard skal ses i lyset af, at man har prioriteret sine kunder og accepteret en lavere indtjening grundet stigende komponentpriser.

Med en omsætning på 471 mio. kroner kommer OJ Electronics fra Sønderborg ud af det seneste regnskabsår med en vækst på 11,1 procent. Bundlinjen ender på 45 millioner kroner, hvilket er et fald på 30 procent sammenlignet med forrige regnskabsårs resultat.

CEO hos OJ Electronics, Erik Damsgaard, peger på, at tilbagegangen i høj grad skyldes markedets stigende komponentpriser, som er udløst af et par tumultariske år med først pandemien og sidenhen den verserende krig i Ukraine.

„Vi kan se tilbage på et år, der tydeligt bærer præg af et fortsat uroligt handelsmarked med højere priser og mangel på komponenter. Vores kunder vil altid komme i første række, og vi har prioriteret at afsætte en øget mængde økonomiske ressourcer for at sikre, at de fik leveret deres produkter og løsninger. Og samtidig accepteret, at det gik ud over vores indtjening“, siger Erik Damsgaard.

Erik Damsgaard, CEO at OJ Electronics A/S

Erik Damsgaard, CEO at OJ Electronics A/S

 

Investeringer i fremtidens løsninger

OJ Electronics har det seneste år haft fokus rettet mod optimering og videreudvikling af deres løsninger, hvilket illustreres af deres udgifter hertil, som ligger på 53 mio. kroner – en stigning på 23 procent i forhold til seneste regnskabsår.

Nøgleordene er energieffektivitet, brugervenlighed samt funktionalitet, og CEO Erik Damsgaard forklarer, at den markante investering i produktudvikling bunder i en ambition om konstant at være den markedsførende udbyder af energibesparende løsninger inden for ventilation og elektroniske løsninger til gulvvarme.

„Der skal være lighedstegn mellem næste generation af elektroniske løsninger og OJ Electronics. Det er et erklæret strategisk mål, vi har defineret, og vi er villige til at investere i både de faglige og økonomiske ressourcer, det kræver“, siger Erik Damsgaard og tilføjer:


„Derudover har vi høstet frugterne af de tætte relationer og det samarbejde, vi har med vores kunder, til at skabe innovative løsninger, der lever op til deres forventninger og imødekommer deres behov. Vi har hele tiden fingeren på pulsen, og vores fantastiske medarbejdere viser år efter år, at de er i stand til at omsætte viden og projekter til konkrete produkter.“

 

Mange nye ansigter

Det er ikke kun omsætningen, der er vækstet hos OJ Electronics – det samme er medarbejderstaben. Knap 20 nye ansigter er kommet til i løbet af regnskabsåret, hvilket betyder, at elektronikvirksomheden i dag råder over 176 sæt hænder.

„At positionere sig som markedsførende virksomhed kræver, ud over unikke og værdiskabende løsninger, medarbejdere med specialiserede kompetencer, og dem formår vi at tiltrække. Her er vi ikke bange for at kigge ud over landets grænser, ligesom tætte samarbejder med lokalområdets uddannelsessteder ligger højt på vores prioriteringsliste, da de studerende bidrager med den nyeste viden og kompetencer, som er med til at forny os“, siger Erik Damsgaard.

Han påpeger, at de personlige og menneskelige egenskaber vejer mindst lige så tungt som de professionelle, når OJ Electronics rekrutterer nye kollegaer til kontoret i Sønderborg.

„Hos OJ Electronics betragter vi os som én stor familie med stærke værdier, og det skaber rammerne for den gode arbejdsplads. Der er plads til alle i vores fællesskab, og det er den fortælling, vi gerne vil skabe om vores virksomhed“, siger Erik Damsgaard.

OJ Electronics er siden aflæggelsen af regnskabet solgt til BITZER koncernen. Med BITZER koncernen fortsætter OJ Electronics i et familieejet setup.

Faktaboks

Nøgletal 2022/23 (2021/22)

  • Nettoomsætning: 471.263 mio. kroner (424.003 mio. kroner)
  • Organisk vækst: 11,1 % (15,5 %)
  • Resultat: 45.187 mio. kroner (64,231 mio. kroner)
  • Forrentning af egenkapitalen: 29,3 % (42,5 %)
  • Medarbejdere: 176 (158)